Categorieën
Activiteit voor kinderen

Talentprogramma voor jongeren in het Wachterliedpaviljoen op de maandagmiddag

Wil jij je talenten ontdekken en oefenen met de lesstof van school?
Kom dan naar het Talentprogramma!

Elke maandag van 15:00u tot 17:00u in de grote zaal van het Wachterliedpaviljoen.

Ga voor meer informatie:
https://weekendacademie.nl/programmas/talentprogramma/

Aanmelden:
https://weekendacademie.nl/aanmelden/scholier/

Talentprogramma

Voor BO (groep 6, 7 en 8) en VO (1e en 2e klas)

In onze Talentprogramma’s geven we kinderen en jongeren schoolse, maatschappelijke en persoonlijke vaardigheden mee, waarmee zij kunnen groeien naar een toekomst die past bij wat zij kunnen en wie zij willen zijn. 

Het programma zet in op het verbreden van hun maatschappelijke en culturele horizon met gastlessen, excursies en thema-activiteiten. In een veilige omgeving en onder begeleiding van vaste coaches

“Het voelt zo fijn om mijn dochter hier bij jullie te brengen, ze mag hier helemaal zichzelf zijn en komt altijd blij thuis!”
Moeder van leerling van Weekend Academie Geuzenveld-Slotermeer

wordt er gewerkt aan de verbetering van studievaardigheden, motivatie en zelfvertrouwen. De begeleiding van de kinderen gebeurt in kleine groepjes en is gericht op een positieve mindset.

Het programma bestaat uit drie onderdelen:

Studiebegeleiding
Het Talentprogramma start met studiebegeleiding. Binnen dit onderdeel is er veel aandacht voor taalversterking en ‘leren leren’ aan de hand van leerstrategieën. De coaches ondersteunen bij het stellen van persoonlijke doelen en plannen. Lees hier meer!

Talentenuur
Tijdens het Talentenuur staat verbreding en verdieping van wereldbeeld centraal In dat kader vinden thema-activiteiten plaats over maatschappelijk relevante thema’s, is er beroepsoriëntatie en wordt er gewerkt aan het zelfinzicht en zelfvertrouwen van kinderen.  Voor de beroepsoriëntatie komen er gastsprekers om te vertellen over hun ervaringen. De inhoudelijke thema’s zijn tevens een kapstok voor het oefenen in sociale en emotionele vaardigheden. 

De Weekend Academie vormt een veilige oefenplaats voor al deze vaardigheden. Er worden werkwoorden gehanteerd die een beroep doen op vaardigheden zoals samenwerken, presenteren, oplossingsgericht denken, flexibiliteit, creativiteit, analyseren, argumenteren en discussiëren. Wil je meer weten over dit onderdeel? Klik hier.

Sport en spel
Naast de speelse binnenkomers en tussentijdse energizers wordt elk Talentprogramma standaard afgesloten met sport en spel en met ontspanning. Regelmatig maken de kinderen kennis met nieuwe sporten, wanneer sportverenigingen met professionele sportleraren en –leraressen een clinic komen geven. Klik hier voor meer informatie!

Er zijn meerdere vestigingen in Amsterdam, Almere en Haarlem. Voor de dichtstbijzijnde vestiging, tijden en contactgegevens kijk je onder het kopje locaties.

Kosten
Het Talentprogramma wordt volledig gratis aangeboden.

Contactpersoon Talentprogramma
Mücahide Tas-Coskun
Mucahide.tas@weekendacademie.nl
06-59394173