vergroening voormalig parkeerplaats Reinaerd de Vosstraat

In 2020 is de parkeerplaats aan de Reinaert de Vosstraat door de gemeente afgesloten vanwege drugsoverlast en is een traject ingezet om een nieuwe bestemming voor de plek te vinden.

De gemeente en Thuismakers Collectief werken samen om de buurtbewoners bij dit project te betrekken. Al snel werd duidelijk dat vergroening van de plek gewenst is. Begin 2023 was de tijd rijp om keuzes te maken over de invulling van de plantenbakken en de bomen die inmiddels geplant zijn.

Vanaf 15 maart organiseerden we een verkiezing. Die dag op de parkeerplaats en daarna tot Pasen online en bij Wijkboerderij Wachterlied. De buurt kon stemmen op de gewenste planten- en boomsoorten en er zijn 366 stemmen uitgebracht.

De voorkeur van de buurt ing uit naar een geurtuin, de grote boom wordt een honingboom en de drie kleinere worden vogelkersen.

Bekijk hieronder de ontwikkelingen tot nu toe.

Op zondag 26 mei van 13:30 tot 15:30 gaan alle geurplantjes de grond in. Kom je helpen?

Ook zijn we op zoek naar kinderen tussen de 8 en 13 jaar oud die mee willen denken over de invulling van het nieuw vergroende stukje Wachterliedplantsoen. Interesse? Schrijf je in via wijkboerderijwachterlied@gmail.com

van parkeerplaats tot groene oase.