Categorieën
Uncategorized

Prijsuitreiking van de Schoonste straat van Bos en Lommer

PRIJSUITREIKING WINTER SEIZOEN 2023

Voor de Schoonste Straat wedstrijd eindigde het winterseizoen deze keer eind mei. Het was een wedstrijd van 4 maanden waarin 42 teams in Bos en Lommer hun eigen straat zo goed mogelijk schoon hielden.

Teamcaptain Marieke uit de Ferguutstraat deed dat met veel verve en heel veel teamgenoten! Zij wonnen dan ook de 1e prijs van 1250 euro. Ongetwijfeld levert die prijs nog meer gezelligheid op in deze mooie straat. Wist je dat het team zelfs de klimop onder het fietsenrek heeft opgeruimd? Hoeft niet, maar wow wat een verschil in straatbeeld! Gefeliciteerd!

De Orteliusstraat won de tweede prijs van 500 euro en wist meteen waar ze dat aan gaan besteden: het straatfeest dat al in de planning staat! Gefeliciteerd Paul!

De derde prijs, een aanmoedigingsprijs van 250 euro werd verloot tussen teams die meedoen maar nooit in de prijzen zijn gevallen. Deze prijs ging naar de nieuwe binnenkomer op de Admiraal de Ruijterweg: teamcaptain Eugene deed een vreugde dansje. We zijn heel benieuwd welke gezellige activiteiten hij op gaat zetten.

En verder? Verder hadden we een hele leuke avond met vooraf zelfgemaakte minestronesoep, een inspirerend verhaal van Bas Blok over Kiem en het Afval naar Oogst compostproject dat gaande is bij het Wachterliedpaviljoen. Mocht je interesse hebben in het composteren van je groenafval dan kun je contact opnemen via de link in de comments.

Als tweede spreker kwam Frits Steenhuisen vertellen over GFT en GFE in de stad. Waanzinnig interessant om te zien en horen wat er nu werkelijk allemaal in weggegooid wordt en hoe allerlei organisaties bezig zijn zinvol hergebruik op te zetten.

De sprankelende Ester Fabriek overhandigde de prijzen en bloemen. De avond werd aan elkaar gepraat door André Besseling! Leuk ook dat er deze keer drie gebiedsmakelaars aanwezig waren – fijn om deze betrokkenheid vanuit de gemeente te ervaren.

Is er bij jou in de straat nog geen team? Meld je aan! De nieuwe wedstrijd begint in september maar eerder beginnen is lekker, kun je er een beetje inkomen. Bericht de Schoonste straat van Bos en Lommer.

https://www.facebook.com/deschoonstestraatvanbosenlommer