Categorieën
Activiteit voor kinderen

Kerststukjes maken bij KIEM Lokaal 17 dec 13-16

Na het grote succes van het herfststukjes maken is het tijd om het weer eens te doen. Deze keer maken we kerststukjes bij KIEM Lokaal in het Wachterliedpaviljoen op 17 december.

Mariska heeft 60 potjes gehaald bij de kringloop en een hele lading knutsel materiaal geregeld. Isa en Sara gaan iedereen begeleiden bij het maken van de stukjes en dit alles is uit het brein van Jeannette Kiekens , de host van de activiteit. Bij haar kan je een van haar befaamde pannenkoeken bestellen voor na al het harde knutselen.

De activiteit begint om 13:00u en we gaan tot uiterlijk 16:00u door, maar als de materialen op zijn stoppen we eerder.

Het is gratis, voor jong en oud en er is 1 kerststukje per persoon.

Categorieën
Uncategorized

KIEM WINTERFEEST 10 dec 2023

Officieel is het 22 december pas winter, maar wij vieren het alvast op zondag 10 december.

☕️Kom knus opwarmen bij KIEM Lokaal een kop chocolademelk met slagroom of een heerlijk stomende wintersoep tussen 10:00 en 16:30.

☃️ Om 11:00u een winterse theatervoorstelling “De sneeuwkoningin” van de Mammies. Reserveren kan via www.AJTC.nl

🛷Ren je warm op de mega stormbaan die de hele gymzaal vult tussen 12:00 en 16:00u.

Op zondag 10 december is Wijkboerderij Wachterlied weer geopend voor inloop. Na alle verbouwingen om het terrein te vergroenen en rain-proof te maken kunnen we niet wachten om te laten zien wat er allemaal veranderd is en wat er nog aan staat te komen. Een groep kinderen uit de buurt heeft in twee maanden tijd gewerkt aan het ontwerp van een blotevoetenpad. Zij laten ook graag zien wat ze gemaakt hebben tijdens hun eigen blotevoetenpad expositie bij Wijkboerderij Wachterlied. De feestelijke opening van het (tijdelijke)pad en de expo is om 15:00u.

Categorieën
Uncategorized

KIEM BINGO 29 november 15:00 tot 16:00

Komende woensdag 29 november houden we weer de groene KIEM BINGO voor kinderen geleid door Loes en Silvester…. KIEM Lokaal is al vanaf 10:00u geopend voor lekker en gezond eten en drinken.

Om 15:00u start de bingo!

Swipe naar rechts voor de prijzen die weer door onze eigen hulpsinterklaas Loes zijn gehaald. Bij het uitkiezen van de prijzen kiest ze altijd zoveel mogelijk voor duurzame materialen zoals hout, karton of recycled plastic.

Toegang is gratis, maar geef je op via een mail naar info@wachterlied.nl

Categorieën
Uncategorized

Eetclub komende donderdag 23 november

Lieve eters,
Het staartje van 2023 is al bijna in zicht. Maar er staat nog een mooie kerstmaand voor de deur. Wij delen u vast mee, dat wij ons kerstbuffet gaan presenteren op 21 december 2023.

28 december 2023 zijn wij gesloten. Zet deze data alvast in uw agenda.
Het menu van deze week is zeer gevarieerd. Als voorgerechtje paddestoelen (geplukt door Deborah) in een bladerdeegbakje ; hoofdgerecht Coq au vin blanc met aubergine en knolselderij en Turks brood.
Hekkensluiter is een verrukkelijke Dame Blanche. Wie nog een kopje thee of koffie wil kan dan nog blijven zitten.

Categorieën
Uncategorized

Meester Ben geeft dansles

Inschrijven kan via het volgende inschrijfformulier:

https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSfMzM86UeDGXco8fPEXs3lWrXgdpdZv2xPcZP4bpxKKEQ8Okg/viewform

Categorieën
Uncategorized

Komende activiteiten KIEM

Categorieën
Uncategorized

Eetclub Erasmus donderdag 2 nov bij de Augustanahof

Gaat niet door ivm storm – Dag lieve eters, hier zijn we weer dan met onze wekelijkse update van het menu. Deze week hebben we een echte klassieker. Niet weg te denken uit ons receptenboek. Met die storm en regen komt dit gerecht echt uit de verf. Dan smaakt dit het lekkerst. Vooraf een fijne gevulde groentensoep. Het hoofdgerecht behoeft geen introductie eigenlijk. Ouderwetse hutsstamppot “a la Deborah’ met rookworst. Dat belooft wat. Zo eigenwijs als ze soms is🐶maakt ze er iets bijzonders van. Om bij te komen als toetje een romig Viennetta ijsje. Mocht je willen komen halen neem dan eigen bakjes mee en een tasje. De worst is ook in vegetarische vorm te krijgen. Tot donderdag graag! Team eetclub Erasmus

Categorieën
Uncategorized

Halloween vleermuizenexcursie in het Erasmuspark

Wat hebben vleermuizen eigenlijk met Halloween te maken? Hoe klinkt een vleermuis? En wie is er nog niet in winterslaap?

Zondag 29 oktober om 19h nemen stadsecoloog Daan van der Sluis en Mariska van team Wachterlied je mee in de wereld van de vleermuis. Vooraf aanmelden niet nodig, vertrek vanuit KIEM in het Wachterliedpaviljoen.

Categorieën
Uncategorized

KIEM Halloween feest zo 29 oktober

🎃 Kom en vier Halloween met ons! 🎃

Op zondag 29 oktober van 12:00 tot 16:00 uur organiseren we een KIEM Halloween feest voor kinderen en hun ouders. Dit wordt een griezelig goede tijd! KIEM Lokaal is gewoon geopend vanaf 10:00u.

🎨 Laat je creativiteit de vrije loop en beschilder je eigen pompoen.

📸Stap in onze griezelige photobooth en maak leuke foto’s om je kostuum en herinneringen vast te leggen. Vergeet niet om je engste gezicht op te zetten!

🌿 En voor de durfallen onder ons, kom gruwelen in het groen met Manon.

Kosten voor de activiteiten: €4,50 per persoon. Tenzij je een volle klusjeskaart hebt, dan heb je gratis toegang.

Meld je aan via kiem@wachterlied.nl en zorg ervoor dat je erbij bent. Het belooft een spookachtig leuke middag te worden die je niet wilt missen! 👻

Trek je beste Halloween-outfit aan en breng je vrienden en familie mee. 🧙‍♀️🦇🍬

In de herfstvakantie kan je klusjes komen doen in het Wachterliedplantsoen. Met een volle kaart heb je gratis toegang tot de activiteiten van het Halloween feest.

Categorieën
Uncategorized

KIEM Groene Kinderbingo

Komende woensdag 25 oktober is het weer feest! De groene KIEM BINGO voor kinderen geleid door Loes en Silvester…. KIEM Lokaal is al vanaf 10:00u geopend voor lekker en gezond eten en drinken. Om 15:00u start de bingo! Swipe naar rechts voor de prijzen die weer door onze lieve Loes zijn gehaald. Bij het uitkiezen van de prijzen kiest ze altijd zoveel mogelijk voor duurzame materialen zoals hout, karton of recycled plastic. Fijn!

Zie hieronder welke prijzen er te winnen zijn.