Kastanje

(Tamme)Kastanje

Standplaats: Bij de brug richting park.

Geschiedenis:
De bomen zijn in de ijzertijd in deze streken terecht gekomen, waarschijnlijk omdat dat mensen ze hebben meegenomen uit het middellandse zeegebied.
Op basis van de stam, takken bladeren menen wij een tamme kastanje te hebben gevonden. Er zijn deze winter echter geen noten onder de boom  te vinden dus het is spannend om deze boom in de gaten te houden als hij gaat bloeien juni. De mannetjes en vrouwtjes bloem zouden dan dicht bij elkaar staan, vooral de mannelijke pluimen verspreiden een zoete geur. Uit de vrouwelijke bloemen groeien uiteindelijk stekelige bolsters met daarin de eetbare kastanjes. Wilde dieren zoals kraaien en eekhoorns zijn dol op deze kastanjes. Maar ook boerderijdieren zoals  varkens en schapen zouden er dol op zijn. Omdat wij nog niet met zekerheid kunnen zeggen of het hier werkelijk om een tamme kastanje gaat zullen wij jou via deze website op de hoogte houden.

Weet jij meer over deze boom te vertellen? Kom dan even langs bij KIEM, wij zijn altijd in voor nieuwe informatie en/of lopen graag een stukje mee.