composteren in het wachterliedplantsoen

Composteren in het Wachterliedplantsoen

Woon je in Bos en Lommer, Amsterdam West en vind je het ook zo zonde dat er veel nuttige grondstoffen verdwijnen in het restafval? Doe dan mee met composteren van groente en fruit “afval”.

In de 3 groene ‘tumblers’ achter het hek bij Wijkboerderij Wachterlied wordt het verwerkt tot compost wat weer als voedingsstof te gebruiken is voor uw plantjes en/of moestuintje.

Vandaag de dag bestaat maar liefst 36% van onze vuilniszak uit keukenafval. Samen gaan we ervoor zorgen dat we geen nuttige grondstoffen meer weggooien.

Van november 2022 tot 7 mei 2023 hebben we samen: 315 kilo groente en fruit resten gered van de restafvalberg.

Hoe gaat het in zijn werk? 

Jij verzamelt jouw groente- en fruitresten in het emmertje en de papieren zakken die wij jou zullen meegeven tijdens het kick-off event en levert het in op ons terrein in onze compostmolens. Er zijn een paar belangrijke dingen waar je rekening mee moet houden. Ten eerste hebben we een lijst opgesteld van wat er wel en niet ingeleverd mag worden. Deze informatie zullen we ook aan jou meegeven. Het is van belang dat iedereen in het huishouden deze lijst kent zodat we van jouw gf-resten hoogwaardige compost kunnen maken. Daarnaast is het belangrijk dat je een paar keer per week/maand, afhankelijk van de grootte van jouw huishouden, je restjes bij ons komt inleveren – zo gaan je resten niet thuis beschimmelen. 

foto van Afval naar Oogst – https://afvalnaaroogst.nl/

Heb je interesse om je groente en fruit afval bij ons te brengen? Of heb je interesse om een stapje verder te gaan en als ‘compostino’ deel te zijn van een groepje vrijwilligers die (laagdrempelig) de kwaliteit van de compost in de gaten houd? Laat dan je contactgegevens achter op dit formulier, dan nemen we contact met je op over de vervolgstappen. Als u bepaalde info liever niet geeft is dit geen probleem. Vooral voornaam en email is het belangrijkste. Je kunt ook een mail sturen naar kiem@wachterlied.nl als je vragen hebt.

Voor meer informatie over het overkoepelende project: “Afval naar Oogst” ga naar https://afvalnaaroogst.nl/

Klik hier om het formulier te openen in een nieuw tabblad.