KIEM Lokaal

Ontdek Kindergroencafé KIEM!

Iedere woensdag (van 9.30 tot 16.30 uur) en zondag (na de voorstelling van het Jeugd Theater Collectief om 12.30 uur) zijn we open voor een lunch met smaakmakers uit het plantsoen.

In de grote zaal van het Wachterliedpaviljoen kunnen kinderen en ouders terecht voor een kop koffie, thee uit eigen tuin en een boterham met hazelnootpasta, gemaakt met noten van de hazelaar in het plantsoen.

Met de blenderfiets kunnen kinderen straks hun eigen smoothie bij elkaar fietsen n leren ze spelenderwijs hoe je zelf energie kunt opwekken. In de nieuwe vensterbankkassen groeien kiemen en tomaatjes, die ze zelf op hun boterham kunnen doen.

Liggend op een kleedje kunnen ze in het planetarium de sterrenhemel via een real time projectie op een doek aan ons plafond bestuderen.

Programma van de openingsweek:

di 21 sept. – start van de herfst & volle maan

Eetbare plantenwandeling (voor volwassenen) door het plantsoen van 19.30 tot 21.00 uur De route wordt bij heldere hemel afgesloten met een blik op de sterren.
Opgeven via info@wachterlied.nl Kosten: 5,50 euro

wo 22 sept. – 9.30 – 16.30 uur – Kindergroencafé

Kindergroencafé met o.a. een limonadeproeverij (welke smaken mogen op de kaart?), gratis blenderfietsen en pompoensoep proeven uit eigen tuin.

za 25 sept. – 9.30- 16.30 uur – Kindergroencafé

Kindergroencafé met limonadeproeverij, gratis blenderfietsen en rondleidingen Buurtbanden-expositie (nu volledig te zien in het paviljoen!) Rondleinding Buurtbanden foto’s

zo 26 sept. – 12.30- 16.30 uur – Kindergroencafé

Kindergroencafé na voorstelling Jeugd Theater Collectief (ochtend), met limonadeproeverij, gratis blenderfietsen en stargazen

Illustraties door: Jolien Wallis de Vries